Categories
blogs mn News mn бевереж блог

HENNESSY V.S.O.P шинэчлэгдлээ.

New look, same timeless blend.

Hennessy нь өөрийн тансаг, үл торох силуэт хэлбэрийнхээ гоёмсог, хээнцэр байдлаа илүү тодотгож Armé эмблемээ хамгаалалт бүхий хагас дугуй хээнд оруулж, савлагаагаа бүрэн шинэчиллээ.

Шинэ тунгалаг суурь нь гэрлийн хугаралд үнэт коньякийн дуслыг гол хэсэгтээ харуулах бөгөөд. алтлаг шаргал лабел хэвлэл нь хээнцэр байдлыг илгэнэ.

Мөн бөглөөг илүү органик, байгальд ээлтэй байдлаар дахин бүтээж, нүд булаам бэлгийн улаан хайрцгийн давхар цаасан бүрэлтийг авснаар илүү торгомсог, зөөлөн мэдрэмжийг өгөх болно.

Categories
Баннер бевериж баннер

What do celebrities enjoy?

Categories
blogs mn News mn бевереж блог

Оддын дуртай шингэн хүнсний цуглуулгаас

Categories
Баннер бевериж баннер

.

Categories
blogs mn News mn бевереж блог

Шинэ дарсны танилцуулга.

Santa Margherita

Санта Маргарита дарс 1935 онд Италийн Венето мужийн хөдөө орон нутагт үйлдвэрлэгдэж эхэлсэн ба үүсгэн байгуулагч Gaetano Marzotto өөрийн хайртай эхнэрийнхээ нэрээр дарсныхаа үйлдвэрийг нэрлэжээ.

Одоогоор жилд 28,4 сая шил дарс үйлдвэрлэдэг бөгөөд 95 улс, 5 тивд экспортолдог. Усан үзмийн талбайнхаа хажууд дарсны үйлдвэр, нарны эрчим хүчний үүсгүүр, лонхны үйлдвэр зэргийг байгуулж усан үзмийг тариалахаас эхлээд эцсийн бүтээгдэхүүн болтол бүх шатандаа байгальд ээлтэй, хамгийн хор нөлөө багатай аргуудыг сонгодог нь бусад брэндүүдээс ялгарах онцлогийг нь бий болгодог. Мөн хүрэн хальстай Pinot grigio усан үзмээр цагаан дарс хийсэн анхны брэнд юм.

Chianti classico дарс нь зөвхөн Тоскана мужийн төв хэсэгт л үйлдвэрлэгддэг бөгөөд түүнийг нь илтгэсэн онцгой наалт дарсны лонхон дээр байдаг. Далайн түвшнээс дээш 200-600 метр өндөрт, өдөртөө халуун шөнөдөө сэрүүхэн мөн олон төрлийн хөрстэй нөхцөлд ургасан Sangiovese усан үзмээр Chianti Classico дарсыг хийдэг гэдгээрээ онцлог юм.

Lamole di Lamole

Lamole di Lamole усан үзмийн талбай нь 1945 онд анх 110 ороонги суулгаж байснаар эхэлж байсан бөгөөд далайн түвшнээс дээш 650 метр өндөрт байдгаараа онцлог юм.

Chianti Classico төрлийн дарсыг үйлдвэрлэхдээ уламжлалт аргыг ашигладаг нь бусад ижил төрлийн бүтээгдэхүүн үйлдвэрлэгчдээс ялгардаг.

Categories
Баннер бевериж баннер

Баталгаат бүтээгдэхүүнийт хэрхэн таних вэ?

Categories
blogs mn News mn бевереж блог

Шингэн хүнсний баталгаат бүтээгдэхүүнийт хэрхэн таних вэ?

МСМ БЕТАСТАР ХХК | SOUR LIQUOR SHOP

“МСМ Бетастар” ХХК-ийн албан ёсны эрхтэйгээр нийлүүлдэг Moёt & Chandon, Hennessy, Jack Daniel’s, Johnnie Walker зэрэг дэлхийд танигдсан 180 гаруй төрлийн брэнд бүтээгдэхүүнийг хэрэглэгч та бүхэн “MSM Betastar” аппликэйшн болон “Sour” шингэн хүнсний их дэлгүүрээс худалдан авах, захиалан хүргүүлэх үйлчилгээг санал болгодог билээ.

Баяр ёслолын үеэр шингэн хүнсний аюулгүй байдлыг хангаж аливаа гарал үүсэл тодорхойгүй, хуурамч бүтээгдэхүүн худалдан авахгүй байхыг анхааруулж та бүхэнд дараах зөвлөгөөг хүргүүлж байна.

ЧАНАРЫН БАТАЛГААТ ТЭМДЭГТ

ХУУРАМЧ САВЛАГАА БОЛОН LOT ДУГААРЫГ ШАЛГАХ

Аливаа шингэн хүнсний бүтээгдэхүүнийг худалдан авахдаа тагийг бүрэн бүтэн, эвдэрсэн эсвэл өмнө нь онгойлгосон шинж тэмдэг илрээгүй эсэхийг шалгаарай. Мөн бөглөөний наалт, лац нь сайн чанарын байх ёстой байдаг.
Бүтээгдэхүүний брэнд шошго хэвлэл нь өндөр чанартай, тод, тодорхой харагдах бөгөөд бүдэг эсвэл зөв бичгийн дүрмийн алдаатай байх нь хуурамч байх магадлалтай.
Бүтээгдэхүүн бүрийн савлагаа доод хэсэгт LOT код шивэгдсэн байдаг. Жинхэнэ буюу оргинал бүх савлагаанд брэнд эзэмшигчид бүтээгдэхүүний гарал үүсэл, үйлдвэрлэсэн огноог хянах боломжтой LOT кодыг бичдэг.

Бусад хуурамч бүтээгдэхүүний савлагаанд ижил LOT кодыг давтан хэрэглэх, мөн мөшгөх боломжоос сэргийлэн кодыг устгаж, дарсан байдгийг анхаарах хэрэгтэй.
Мөн өндөр хатуулагтай бүтээгдэхүүний хувьд савлагаа нь зарим тохиолдолд шингэний хэмжээг хянахад зориулагдсан доозлогчтой болон доозлогчгүй байдаг нь тухайн бүтээгдэхүүний нь үйлдвэрлэгч компаниас ашиглах зориулалтаас (катеринг, арга хэмжээ) хамааран өөр өөр байдаг.


“МСМ Бетастар” ХХК-ийн албан ёсны эрхтэйгээр нийлүүлдэг, дэлхийд танигдсан 180 гаруй төрлийн брэнд бүтээгдэхүүнийг хэрэглэгч та бүхэн “MSM Betastar” аппликэйшн болон “Sour” шингэн хүнсний их дэлгүүрээс худалдан авах, захиалан хүргүүлэх үйлчилгээг санал болгож байна.

“ХАМГИЙН САЙХАН ДУРСАМЖИЙГ ХАМГИЙН САЙН СОНГОЛТООС”

Categories
blogs mn News mn бевереж блог

Vecchia Romagna

18-р зууны эхэн үеэс Францад Бутоны гэр бүл нэрэх урлагт зүрх сэтгэлээ зориулж, томьёолол, нууц жоруудаар баяжуулж, үеэс үед уламжлагдан үлдэх нандин дэвтэр болох “Бутоны жор” номыг бий болгожээ.

I Наполеон эзэн хааны ордонд ханган нийлүүлэгч хэмээх тухайн үеийн хамгийн нэр хүндтэй цолыг хүртэх хэмжээнд амжилттай коньяк үйлдвэрлэдэг байсан. Дэглэм нуран унаснаар тус гэр бүлийн өв залгамжлагчдын хамгийн авьяаслаг Жан Бутон Итали руу нүүн суурьшихаар явахдаа жорын номоо авч очсоноор Итали брендигийн эхлэл болжээ.

Зуу гаруй жилийн дараа буюу 1939 онд тус компани бүтээгдэхүүнээ Италийн шинж чанарыг сайжруулахаар сонгож, Vecchia Romagna Buton Brandy гэж нэрлэжээ. Бүтээгдэхүүний гол онцлог болох гурвалжин талт лонх нь ч зах зээлд танигдахад чухал үүрэг гүйцэтгэсэн.

Хэдийгээр дэлхийн I-р дайны үеэр үйлдвэр бөмбөгдөлт өртөж сүйрсэн ч дахин сэргээж чадсан түүхтэй. Түүний дараагаар 1999 онд тус компанийг Группо Монтенегро компани худалдаж авсан нь арилжааны амжилт, түүхэн үйлдвэрлэлийн үйлдвэрийг шинэчлэн засварласнаар бизнест шинэ амьдрал өгч, Италийн архины салбарын тэргүүлэх компани болсон юм.

Categories
Баннер бевериж баннер

Volcan De Mi Tierra

Categories
blogs mn News mn бевереж блог

VOLCAN DE MI TIERRA

Текилагийн түүх
Ацтекүүд анх агава ургамлаар пульк (pulque) хэмээх ундаа бүтээж байв. Энэхүү ундааг агавын шүүсийг исгэж, шашны болон аливаа хүндэтгэлийн ёслол, зан үйлд ашигладаг байсан нь бидний мэдэх текилагын эхлэл билээ. Испанийн эзлэн түрэмгийлэгчид Мексикт ирэх үед тэд мезкал хэмээх maguey төрлийн агавын пульк хувилбарыг хийж эхэлсэн нь Мезкал буюу өөр төрлийн агавын шүүсээр хийгдсэн боловч нэрмэл хэлбэртэй байсан бөгөөд энэ нь Испанийн оршин суугчдын дунд маш хурдан алдартай болсон билээ.


Орчин үеийн Текила нь анх 16-р зуунд Халиско (Jalisco) мужид байрладаг Текила хотод үйлдвэрлэгдсэн байдаг. Анхны текила архины үйлдвэрийг Altamira-ийн Marquis бий болгожээ. Текила нь анх Цэнхэр Агав (agave azul) гэгддэг агавагийн төрлөөр хийгдсэн байв. Энэ төрлийн агавыг өнөөг хүртэл текила хийхэд ашигладаг.
Текила хэрхэн урладаг бэ


Текила бол цэнхэр агава ургамлаас гаргаж авсан нэрмэл ундаа юм. Уг ундаа нь ихэвчлэн эзлэхүүний 40-60% (80-120 proof) спиртээс бүрддэг бөгөөд Мексикт үйлдвэрлэдэг билээ. Текила нь агава ургамлын голоор хийгдэх бөгөөд үүнийг пина (piña) гэж нэрийддэг. Пинаг шарах шүүгээнд болгож, жижиглэн нунтаг болгоно. Дараа нь целлюлозыг ус, мөөгөнцөртэй хольж, том саванд хоёроос гурван долоо хоногийн турш исгэж дардаг. Исгэлт дууссаны дараагаар уг хольцыг хоёроос гурван удаа нэрж эцсийн бүтээгдэхүүн буюу Текилаг гарган авдаг.

ШИНЭ БҮТЭЭГДЭХҮҮН | VOLCAN DE MI TIERRA
BEFORE TEQUILA WAS A DRINK IT WAS A VOLCANO

“VOLCAN DE MI TIERRA” нь Мексикийн Халиско нутагт 200,000 гаруй жилийн өмнө дэлбэрсэн “ТЕКИЛА” галт уулын хөрснөөс хамт эхэлсэн байдаг.

Өөрөөр хэлбэл ” VOLCAN DE MI TIERRA ” гэдэг нь “Галт уулын нутаг” хэмээн орчуулагддаг билээ.
300 жилийн түүхтэй “VOLCAN DE MI TIERRA” нь “GALLARDO ГЭР БҮЛ” болон “MOËT HENNESSY’ -тэй хамран Мексикийн хөрсний гүнээс гайхамшгийг хамтдаа урлаж байгаа билээ.

BLANCO
АГАВ УРГАМЛЫН ЗҮРХНИЙ ЯРУУ АМТ.

Volcan De Mi Tierra BLANCO текила нь эмийн ургамал, нам дор газрын цитрус болон халуун ногоотой амтыг өндөр уулын интоор, лийр зэрэг жимсний ноотуудтай хослуулсан билээ.
Түүний амт нь амтат агав ноотыг бэрсүүт жүржийн нарийн торгон амт, хар перцний үл ялиг амттай хослуулан, тэнцвэртэй төгсгөл амтийг бий болгодог

RISTALINO
Дахин давтагдашгүй, төгс хэмээн дарсан Текила

Бид añejo болон extra-añejo (3-6 жил тусгай аргаар дарсан текила) хольж, текила даралтын хил хязгаарыг давж өөрчлөлтийг бий болгосон. Мөн торхны насжилтаас бий болсон өнгийг арилгаж, модон торход шингэсэн агавын гайхалтай тод амтыг хадгалан авч үлдэв.
Volcan de mi tierra CRISTALINO нь табако, хатаасан жимс, шоколад, карамель, ваниль, чанаж болгосон агавын анхилуун үнэрийг энэхүү өвөрмөц, гоёмсог хэв маягаар хослуулсан урлав.
Эдгээр нь нэгдэж, шууд (neat) болон мөстэй хэрэглэхэд (on the rock) гайхалтай амт, үнэрийг бий болгодог